Fai un mes fixemos xabón polo proceso de saponificación en quente, que permitía usar o xabón ás 24- 48 horas sen ter que deixalo madurar. Esta vez imos a facer o proceso en frío.
Para
a receita precisamos: o litro de aceite de oliva macerado en días anteriores
con loureiro e romeu, 485 de aceite de coco, 485 de auga destilada ou de manancial,
195 de sosa e calquera aceite esencial ou hidrolato que nos guste.
Por
un lado, poñemos a quentar un pouco os aceites; por outro lado, saímos a mesturar
a sosa coa auga; como sempre primeiro vai a auga e logo a sosa. Hai que facer a
mestura no exterior, con luvas, gafas e máscara. Unha vez mesturado, esperamos
a que tempere un pouco e engadímosllo aos aceites mornos. Logo toca darlle co batedor
ata que colle textura de natilla, engadimos un chisco de hidrolato ou aceites
esenciais e volvemos a pasar o batedor. Botamos en moldes e ao día seguinte
sacamos o xabón dos moldes.
Antes de poder usalo, deixamos o xabón cuberto con papel de cociña a que madure por 4 semanas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario