A
col lombarda contén cianidina, un composto natural que tamén posúen as moras,
as framboesas, as uvas... o que fai que sexan indicadores de pH naturais. Dependendo de si interaccionan con un medio ácido as cores vólvense vermellas
(zume de limón, vinagre) ou azul, verde, amarelo se o medio co que interaccionan é básico (bicarbonato, amoníaco, lixivia).
Dada
o perigo de certos produtos e a curta idade dos nenos, os produtos perigosos
mantéñense en envases pechados e baixo a manipulación do adulto. Esta
actividade fíxose con apoio en aula para ter todo baixo control.
Os produtos que non supoñen risco como o vinagre, o zume de limón, a auga con sal e o bicarbonato son empregados polo alumnado para facer as mesturas.
O experimento
foi abraiante e o alumnado de Infantil foi o encargado de presentar o proxecto,
coas súas palabras, a un grupo de alumnos de 5º de Primaria.
Para
dito experimento, empregamos parte do xugo obtido de machucar e colar anacos de
col lombarda usado para as tinturas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario