jueves, 6 de octubre de 2022

ECOLOXÍA CIRCULAR I

O CEIPP Isidora Riestra, participa en colaboración co Concello de Poio, nun proxecto de traballo sobre rexeneración medioambiental. O obxectivo deste proxecto é o de familiarizar ao noso alumnado co coidado e recuperación da nosa contorna, empregando microorganismos fermentadores.

Na primeira das sesións o que facemos é: amasar arroz ecolóxico cocido, facer bolas co mesmo, meter as bolas nun tarro de cristal e tapalo cun anaco de tea (media, esparto, lona ou algodón); suxeitando a tea ao bote cunha goma.

Saímos ao monte a colocar os nosos botes, buscando un lugar limpo e con árbores autóctonas. Nesta zona facemos un burato no que deixamos o bote boca abaixo, coa tea en contacto co chan, cubrímolo con follas e outros restos vexetais e marcamos a zona cun pau. Queda esperar 15 días a que o arroz fermente.


VÍDEO





























No hay comentarios:

Publicar un comentario