Un dos doces tradicionais destas datas son as galletas de xenxibre, son moi doadas de facer e os máis cativos poden axudar a elaboralas. Se queredes pasar un rato divertido, animádevos !!
Os ingredientes
son os seguintes:
260 g de fariña. Se queredes facelas sen glute, hai que substituír a fariña de trigo por fariña panificable; unha opción podería ser: fariña de arroz 60%, amidón de millo 40% e unha culleriña de goma xantana ou psyllium.
100 g de azucre moreno ou panela, é o que lle vai aportar a cor tan característica; de non ter, vale azucre normal.
1 culleriña de xenxibre moído.
1 culleriña de canela moída.
Un chisco de sal.
1/2 sobre de levadura química.
2 ovos pequenos ou 1 XL
150 gramos de manteiga de vaca a temperatura ambiente, estilo pomada; para alérxicos aos lácteos usar margarinas vexetais.
Mestúranse os ingredientes secos e logo os húmidos e trabállase coas mans ata ter unha masa homoxénea. Unha vez feita a masa métese nun bol, cóbrese e gardase na neveira antes de traballar; isto fai que a masa endureza un pouco.
Despois de que a
masa repouse, estirámola cun rodillo e cortámola co molde para galletas.
metémolas ao forno por 10-15 minutos a 180 º, depende do forno. Espolvoreamos
con azucre glass e gardámolas nun recipiente para galletas para que non se
poñan brandas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario