Os papás de Noa permítennos descubrir outra modalidade de marisqueo, o marisqueo a flote.
Para mariscar a flote é preciso dispoñer dunha pequena embarcación coa que saír a faenar, dado que esta actividade se realiza en zonas máis afastadas da costa, onde sería imposible mariscar a pé pola altura da auga.
Así como as
mulleres son maioría no marisqueo a pé, nesta outra modalidade os homes son os
que predominan; isto débese á forza que é precisa exercer para manexar una gancha
ou raño que conta con un mango moi longo para chegar ao fondo mariño.
Aínda que é unha forma de marisqueo máis dura, compénsao o poder apañar maior cantidad de marisco, teñen cupos máis grandes, e algunhas das variedades de ameixa que se apañan a flote tales como: a ameixa babosa, roxa ou bicuda, non as hai nas praias onde se marisquea a pé.
Ao igual
que no marisqueo a pé, as confrarías establecen o tipo de marisco que se pode
apañar e a cantidade. Tamén deben pasar pola embarcación de control unha vez
rematan de faenar, onde lle pesan as capturas; para rematar, teñen que pasar
pola lonxa, onde o marisco pasa pola peneira que separa as ameixas por tamaños. Alí danlle un comprobante do
que apañaron ese día: o tipo de marisco, a variedade, a categoría e os quilos.
Os papás de Noa amósannos no seguinte vídeo como se realiza o marisqueo a flote; en concreto, nese día, a captura é de ameixa babosa.
Moitísimas grazas a Pily e Victoriano por permitirnos descubrir outro dos tipos de marisqueo que se da na ría de Pontevedra.
No hay comentarios:
Publicar un comentario